پزشکیمقاله

شارژ کپسول اکسیژن در تهران + قیمت + معرفی بهترین مرکز

شارژ کپسول اکسیژن خود را بهتر است خودمان انجام دهیم یا به مراکز متخصص بسپاریم؟

بروزرسانی شده در تاریخ: ۴ تیر ۱۴۰۲

قیمت شارژ کپسول اکسیژن از چه رنجی شروع می‌شود؟ نحوه‌ی شارژ آن چگونه است؟ چند ساعت کار میکند؟ بهترین مراکز شارژ سیلندر را از کجا پیدا کنیم؟ و تعداد زیادی سوال دیگر را در این صفحه توضیح داده‌ایم.

 

انواع کپسول اکسیژن

کپسول اکسیژن یکی از تجهیزات پزشکی است که ظاهری استوانه‌ای دارد و حاوی گاز اکسیژن است. داخل این کپسول‌ها گاز اکسیژن تحت فشار بالا و غلظت اسمی ۹۹.۹ درصد در یک کپسول فولادی یا آلومینیومی قرار دارد. از کپسول‌های بزرگ در مراکز درمانی استفاده می‌شود، اما کپسول‌های پرتابل آلومینیومی کوچک برای بیمارانی که در منزل هستند استفاده می‌گردد. استفاده از این دستگاه‌ها به بیماران کمک می‌کند تا راحت‌تر نفس بکشند.

  • اسپری اکسیژن
  • ۲.۵ لیتری (قابل حمل Portable)
  • ۵ لیتری
  • ۱۰ لیتری
  • ۲۰ لیتری
  • ۴۰ لیتری

بهترین برند کپسول اکسیژن

چه کپسول اکسیژنی خوبه؟!

اولین مرحله خرید کپسول اکسیژن توجه به نیاز خودمان است. باید دید آیا کپسول قرار است در خانه استفاده شود و وزن آن اهمیت ندارد یا قرار است با بیمار جابجا شود و اصطلاحا قابل حمل است.

در دومین مرحله برای خرید بهترین کپسول اکسیژن باید به مواد بدنه آن توجه کرد. جنس بدنه کپسول، فولاد یا آلومینیوم است. کپسول اکسیژن با بدنه آلومینیومی وزن کمتری نسبت به استیل دارد و به همین دلیل برای جابجایی مناسب‌تر است. علاوه بر این، کپسول آلومینیومی در برابر زنگ زدگی و رطوبت بسیار مقاوم است. جنس بدنه آن به خوبی ویژگی زیبایی را در کپسول پیاده سازی می‌کند. به همین دلیل اگر به دنبال یک کپسول سبک و زیبا هستید، مواد آلومینیومی آن می‌تواند بهترین کپسول اکسیژن برای شما باشد.

چگونه باید کپسول اکسیژن خود را پر کنیم؟

کپسول‌های اکسیژن کاربردهای مختلفی در صنعتی، بیمارستانی، خانگی و … دارند. امروزه بسیاری از افراد به دلایل مختلف از جمله آلودگی هوا و بیماری‌های مختلف از مشکلات تنفسی و جسمی رنج می‌برند. این مشکل در زمان شیوع کرونا بیشتر قابل مشاهده است. به همین دلیل افراد از کپسول‌‎های اکسیژن خانگی استفاده می‌کنند. اکسیژن داخل کپسول نقش حیاتی در سلامت فرد بیمار دارد و هرگونه اختلال در میزان اکسیژن تحویلی خطرات جدی ایجاد می‌کند.

کپسول‌های اکسیژن بسته به حجمشان (از حجم‌های کوچک مانند ۱ لیتری تا حجم‌های بزرگ مانند ۵۰ لیتری) زمان مصرف مشخصی دارند به طوری که پس از تمام شدن اکسیژن کپسول باید آن را شارژ کرد. برای شارژ کپسول اکسیژن می‌توانید آن را به نزدیک‌ترین نقطه شارژ ببرید.

قبل از هرچیزی اول باید نزدیک‌ترین محل شارژ کپسول اکسیژن را پیدا کنید، برای این منظور راحت‌ترین را یک جستجوی ساده در گوگل است. حال از بین لیستی که پیدا کردید، باید اعتبار سنجی کنید تا بهترین آن را تشخیص دهید.

نحوه شارژ سیلندر اکسیژن

نحوه‌ی شارژ سیلندر اکسیژن چگونه است؟

اگر می‌خواهید نحوه شارژ کپسول اکسیژن به روش خانگی را بدانید با ما همراه باشید :

  • اگر فشار سنج کپسول در سطح قرمز باشد، باید اکسیژن را تعویض کنید. گیج فشار، فشار سنج بزرگی است که در بالای مخزن اکسیژن قرار دارد. این گیج نمایشگری دارد که نشان می‌دهد مخزن اکسیژن چقدر پر است. اگر صفحه نمایش به ناحیه قرمز اشاره می کند، وقت آن است که مخزن اکسیژن خود را دوباره پر کنید.
  • مولد اکسیژن و سیستم پر را روشن کنید. این سیستم پرکننده بر پایه یک متمرکز کننده اکسیژن است. مطمئن شوید که هر دو دستگاه به برق وصل هستند و دکمه روشن/خاموش یا سوئیچ را فشار دهید تا روشن شوند. چراغ‌ها باید برای هر دستگاه روشن باشند. اجازه دهید دستگاه‌ها به مدت ۱۵ دقیقه کار کنند. همچنین مطمئن شوید که دبی سنج دستگاه اکسیژن ساز به درستی تنظیم شده است و بهتر است در این مورد از پزشک خود سوال کنید.
  • شیر فشار را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا بسته شود. برای بستن شیر فشار، کلید استوانه‌ای فلزی بالای مخزن را تا جایی که می‌توانید بچرخانید. این امر مانع از خروج اکسیژن از مخزن در هنگام پر شدن می‌شود. به یاد داشته باشید که وقتی دریچه بسته است، باید محکم باشد.
  • درپوش محافظ را از ستون برنجی روی مخزن بردارید. ستون برنجی به صورت عمودی از رگلاتور بالای مخزن بیرون زده است. به دنبال درپوش پلاستیکی مشکی بگردید، سپس این درپوش را بردارید تا سیلندر پر شود.
  • پوشش آداپتور دستگاه را بردارید. در دستگاه شارژ، به دنبال یک آداپتور فلزی باشید که از دستگاه بیرون زده است. کلاه پلاستیکی یا لاستیکی را در بالای این قسمت پیدا کنید. برای دسترسی به آداپتور این پوشش را بردارید.
  • ستون برنجی را در آداپتور فشار دهید. شما باید یک کلیک بشنوید و آستین آداپتور فلزی باز می‌گردد. بدنه مخزن را روی دستگاه قرار دهید.
  • مخزن اکسیژن را یک و نیم تا دو و نیم ساعت بگذارید. وقتی پر شد، یک چراغ سبز روی پنل ظاهر می‌شود. هنگامی که کارتریج پر است، دستگاه به طور خودکار خاموش می‌شود. جعبه را رها کنید تا زمانی که راحت آن را بردارید.
  • آستین فلزی را فشار دهید تا جعبه خارج شود. آستین پوشش فلزی بیرونی آداپتور است. مخزن را بلند کنید تا خارج شود. درپوش و آداپتور برنجی را تعویض کنید. اکنون اکسیژن شما آماده استفاده است.

انواع روش‌های انجام شارژ کپسول اکسیژن

۳ نوع است :

  • شارژ کپسول اکسیژن در محل
  • شارژ کپسول اکسیژن در کارخانه
  • شارژ کپسول اکسیژن در خانه (که پیشتر درباره آن توضیح داده شد)

چگونه از کپسول اکسیژن استفاده کنیم؟

نکات مهم برای جلوگیری از انفجار حین شارژ اکسیژن

  • هرگز پیچ تنظیم اکسیژن را با دست روغنی باز نکنید زیرا اگر ذره‌ای روغن وارد محفظه کپسول اکسیژ شود باعث ایجاد فشار در مولکول‌های اکسیژن و انفجار می‌گردد. ساختار روغن از نیتروژن ساخته شده است، بنابراین وقتی روغن وارد محفظه می‌شود و با اکسیژن مواجه می‌شود، باعث فرآیند اکسیداسیون و در نتیجه اکسید نیتروژن مایع می شود. از این مایع در ساخت بمب و مهمات استفاده می‌شود.
  • همچنین توجه به شرایط نگهداری کپسول‌ها بسیار مهم است. از قرار دادن کپسول‌ها در مکان‌های خیلی گرم یا خیلی سرد خودداری کنید.

نکات تکمیلی :

  • مراقب باشید کپسول اکسیژن روی زمین نیفتد و به آن برخورد نکنید.
  •  بنزین، گازوئیل، روغن، تینر، الکل یا اسپری را در نزدیکی کپسول اکسیژن قرار ندهید.
  •  از استفاده از وسایلی مانند فندک، سیگار و تیغ در نزدیکی کپسول اکسیژن خودداری کنید.
  •  هر چند روز یکبار، مخزن آب مقطر را با مواد ضدعفونی کننده و آب جرم گیری کنید.
  •  با دست‌های چرب به کپسول اکسیژن دست نزنید.
  • دمای اتاقی که کپسول اکسیژن در آن نگهداری می‌شود نباید زیاد باشد و هرگز نباید کپسول اکسیژن را نزدیک وسایل گرمایشی مانند اجاق گاز و بخاری قرار داد.
  •  برای اطلاع از نحوه استفاده از کپسول در منزل از یک فرد مجرب کمک بگیرید.

از کجا کپسول اکسیژن خود را شارژ کنیم؟

شما می‌توانید از کارخانه‌ها، مغازه‌ها و مراکز شارژ کپسول اکسیژن اقدام به پر کردن سیلندر نمایید. پیدا کردن این موارد به خودیه خود کاری ندارد، اما نیازمند صرف هزینه و زمان است. لذا شما می‌توانید از مراکزی که بصورت سیار اقدام به شارژ سیلندر گاز می‌کنند کمک بگیرید.

از نظر کارشناسان مگ وان، بهترین مرکز شارژ اکسیژن، اکسیژن سیار است.

کپسول اکسیژن چند ساعت کار میکند؟

با محاسبات انجام شده توسط متخصصین در زمینه تنظیم ۱-۲ لیتر در ساعت می‌توان گفت کپسول ۱۰ لیتری در صورت تنظیم می‌تواند حدود ۸ الی ۱۰ ساعت برای اکسیژن رسانی مفید باشد. با توجه به اینکه ابعاد کپسول‌های اکسیژن ۲۰ تا ۴۰ لیتری بسیار بزرگ است اغلب برای مراکز درمانی و بیمارستانی استفاده می‌شود و طبیعتا مدت زمان استفاده از کپسول‌های اکسیژن در ابعاد ۲۰ تا ۴۰ لیتر افزایش می‌یابد.

پس می‌توان با فرمول هر ۲ لیتر در ۱ ساعت، بصورت تقریبی مدت زمان مصرف اکسیژن را محاسبه نمود.

چه چیزی اکسیژن خون را کم میکند؟

چه چیزی اکسیژن خون را کم میکند؟

تعریف پزشکی اکسیژن خون پایین هر درصدی کمتر از ۹۰ درصد اشباع اکسیژن است. اشباع اکسیژن زیر ۹۰ درصد بسیار هشدار دهنده است و نشان دهنده یک وضعیت اضطراری است. اگر شما یا شخصی که می‌شناسید چنین سطوح پایینی از اکسیژن خون را تجربه کردید، فوراً با ۱۱۵(اورژانس) تماس بگیرید.

بسیاری از چیزها می‌توانند باعث کاهش اکسیژن در خون شوند. هنگامی که بدن شما برای دریافت اکسیژن کافی به خون شما تقلا می‌کند، یکی از این شرایط می‌تواند نقش داشته باشد:

  • بیماری قلبی و نقص قلبی
  • آسم، آمفیزم، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) و سایر بیماری‌های ریوی
  • ارتفاعات بالا
  • مسکن‌های قوی که می‌توانند تنفس شما را کند کنند.
  • آپنه خواب

مزایا و معایب شارژ سیلندر اکسیژن در محل

در این مورد می‌توان گفت که معایبش از مزایایش بیشتر است. درصورتی که در محل اقدام به شارژ کپسول اکسیژن می‌نمایید باید خطر انفجار و حتی مرگ را بپذیرید. همچنین فشاری که در این روش به کپسول شما وارد می‌گردد، بسیار کمتر از حال استفاده از دستگاه‌های صنعتی است و حتی بسیار سریع تمام می‌شود.

قیمت شارژ

هزینه شارژ کپسول اکسیژن در هر محل متفاوت است. به این صورت که اگر شما در شیراز زندگی می‌کنید، هزینه متفاوتی از تهران را باید بپردازید. بنابراین برای این مورد باید تحقیق کنید، که یکی از راه‌های آن یک جستجوی ساده در “گوگل” است.

برای مثال در قیمت شارژ کپسول اکسیژن در تهران از رنج قیمت ۳۰ هزارتومان شروع شده و تا ۱۵۰ هزارتومان متغیر است.

پیشنهاد ما :

مجله magone همیشه در آخر مقالات پیشنهادهایی برای راحتی شما عزیزان دارد. اگر واقعا می‌خواهید یک مرکز معتبر با قیمت مناسب پیدا کنید که خدمات شارژ کپسول اکسیژن و خرید را به آسانی از آن انجام دهید، می‌توانید به راحتی به اکسیژن سیار اعتماد نمایید.

 

 

 

‫۲ دیدگاه ها

  1. من از پیشنهاد شما استفاده کردم و از اکسیژن سیار خدمات شارژ اکسیژن گرفتم برای پدرم بسیار با صبر و حوصله جواب منو دادن خیلی ممنو از پیشنهادتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا